Hirdessen itt

ÉVOSZ: hónapról hónapra jobban teljesít az építőipar

Hónapról hónapra jobban teljesít az építőipar, februárban 6,7 százalékkal volt több a teljesítés, mint januárban - idézte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn kiadott friss adatait az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.
Koji László az építőipari termelés februári 48 százalékos éves emelkedését főleg a 65 százalékkal emelkedő út-, vasút és egyéb infrastruktúra építéseknek, és a jó időjárási feltételeknek tulajdonította, de megjegyezte, hogy az épületek építése is mintegy 40 százalékkal emelkedett.

Az idei első negyedévben az építőipari termelés 20 százalékos emelkedését várja Koji László a múlt év azonos időszakához mérve, és ez a lendület szerinte 2020-ban is kitart majd.

Koji László emlékeztetett a kormány az építőipari technológiakorszerűsítési program keretén belül idén összesen hatmilliárd forinttal támogatja az építőipari kis- és középvállalkozásokat.

A 10-250 embert foglalkoztató, legalább két lezárt évvel rendelkező cégek 25-400 millió forint közötti támogatásra pályázhatnak április 17-től - ismertette.

Hozzátette, a támogatásokat október végéig kell felhasználni.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések