Hirdessen itt

Euroliga négyes döntő - Roberto Iniguez: talán ez volt az utolsó soproni EL-meccsem

Feszülten és esetleges távozására is utalva nyilatkozott Roberto Iniguez, a Sopron Basket vezetőedzője, miután csapata a negyedik helyen végzett a női kosárlabda Euroliga hazai rendezésű négyes döntőjében.
"Az utóbbi három-négy hónapban már nemcsak a kosárlabdáról van szó a klubban, hanem sok minden másról, és ha nem a játék a legfontosabb, akkor onnan el kell menni" - jelentette ki a 2017-ben érkezett spanyol tréner. "Talán ez volt az utolsó Euroliga-mérkőzésem a Sopronnal, ezzel együtt nagyon büszke vagyok a csapatomra. Az NB I-ben nagyon nehéz rájátszásos meccsek várnak még ránk, és szeretnénk jól befejezni az idényt."

Az 51 éves szakember közölte, a Final Fourban tanítványai mindent kiadtak magukból, és az számára igazából nem annyira fontos, hogy a második vagy a negyedik helyen zártak-e.

"Az a lényeg, hogy egymás után a második évben ott voltunk Európa legjobb négy csapata között" - hangsúlyozta.

A pályafutását már befejező, de két hónapja segíteni visszatért Honti Kata ugyancsak kiemelte, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtották a négyes döntőn.

"Nem akarom elemezni a bronzmeccset, ez úgyis Roberto dolga. Emelt fővel búcsúzhatunk a Final Fourtól, és most már száz százalékig biztos, hogy ez volt az utolsó Euroliga-mérkőzésem. Köszönöm mindenkinek, köztük Robertónak is, hogy két év után hazahívott" - mondta könnyeivel küszködve a 31 éves, Olaszországban élő kosaras, hozzátéve, nem gondolta volna, hogy részese lehet még egy négyes döntőnek.

A bronzérmes prágaiak edzője, az ötszörös Euroliga-bajnok Natalia Hejkova annál vidámabban érkezett a sajtószobába, és elsőként a szemüvegéről beszélt:

"Pénteken fekete szemüveg volt rajtam, de ma a pirosat vettem fel, hogy ezzel pozitív energiát sugározzak a lányoknak. A mai meccsen mindkét csapat jó támadójátékot mutatott be, szerintem a nagy szívünknek köszönhetjük a győzelmet, no meg annak, hogy kiváló védekezéssel 53 ponton tartottuk a Sopront" - fejtette ki a szlovák tréner.

A 2003 és 2006 között Sopronban edzősködött Hejkova elmondta, sok barátja van a magyar városban.

"Olyan érzés, mintha hazajöttem volna, jól esett, hogy megtapsolt a közönség, igaz, a fiatalabbak közül nem mindenki értette, hogy miért" - fűzte hozzá nevetve.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések