A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eötvös Péter műve a miskolci operafesztiválon

Eötvös Péter Az Aranysárkány című műve is szerepel a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál programján, amely új és klasszikus produkciókat is kínál a közönségnek június 14. és 23. között.
Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kulturális ügyekért felelős helyettes államtitkára a rendezvény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón kiemelte: az operafesztivál olyan rangos esemény, amely nélkül csaknem két évtizede elképzelhetetlen lenne Magyarország és annak kulturális, turisztikai élete.

Elmondta: a fesztivál három pillére - Bartók Béla életművének ápolása, szerepvállalás a kortárs magyar népopera megteremtésében, széles közönségrétegek megszólítása - mellett kiemelt jelentősége van annak a hatásnak is, amelyet kifejt a miskolci zenetanításra, az új generáció tehetségeinek bemutatkozására.

A fesztiválon a Nemzeti Filharmonikus Zenekar A kékszakállú herceg várát játssza. Többek között bemutatják Alekszandr Szkrjabin Prometheus: A tűz költeménye című művét, az operaíró verseny nyertese, Albin Fries Nora című darabját és Puccini Bohémélet című operáját is. Az Ezrek operája programban Pietro Mascagni Parasztbecsület című művét a Kálvária-dombon adják elő.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések