A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elkerülő útért gyűjtöttek aláírást Környén

Hatezernél több aláírás gyűlt össze két helyi lakos kezdeményezésére egy hónap alatt a Komárom-Esztergom megyei Környén a települést elkerülő út megvalósítása érdekében. Az aláírásokat szerdán adták át a polgármesternek - közölte az önkormányzat az MTI-vel.
A községháza tájékoztatása szerint az akció kezdeményezői a Környén évtizedek óta tapasztalható, elviselhetetlen mértékű átmenő forgalomra kívánják felhívni a szaktárca, a közlekedési hatóság és a politikusok figyelmét.

A 4600 lelkes település az Oroszlány, Tata és Tatabánya közötti utak metszéspontjában található. Fő utcáján a forgalomszámlálási adatok szerint naponta 16 000 személyautó és 1000-nél több nehézgépjármű halad át, mert az útvonalat a kamionok mellett az ingázók is igénybe veszik.

Beke László (független) polgármester az MTI-nek elmondta, a két magánszemély kezdeményezéséhez több mint 100 önkéntes csatlakozott és segített az aláírások gyűjtésében. A petíciót 2037 környei és 4209 más településen élő látta el kézjegyével, az íveken például 1521 tatabányai, 849 oroszlányi, valamint 294 tatai cím szerepel.

A település vezetője az ívek átvételekor hangsúlyozta, a falun áthaladó országos közutak mellékút besorolásúak, így ezeket nem érintik azok a fejlesztések, melyekre a forgalomszámlálási adatok alapján szükség lenne.

Környén 2004-ben szintén indult lakossági kezdeményezésként aláírásgyűjtés elkerülő út építése érdekében. A szakhatóságok akkor azt válaszolták, hogy a község problémáira a települést északról elkerülő 4,8 kilométeres elkerülő út jelentene megoldást, azonban ez az útszakasz sem oldaná meg Oroszlány és Tatabánya közvetlen kapcsolatát, ezért egy déli szakaszra is szükség lenne.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések