Hirdessen itt

Csökkent a személyautógyártás az első negyedévben Csehországban

Az idei első negyedévben 363 052 személygépkocsit gyártottak Csehországban, ami éves összehasonlításban 3,8 százalékos csökkenés - közölte a cseh autóipari szövetség szerdán Prágában.
A legnagyobb csehországi autógyár, a Skoda Auto 231 280 kocsit gyártott, 3,0 százalékkal kevesebbet, mint 2018 első negyedében.

A Hyundai Nosovice termelése 12 százalékkal esett vissza. A koreai tulajdonban lévő gyár 73 ezer személyautót gyártott a január-márciusi időszakban. 

A legkisebb autógyár, a japán-francia TPCA Kolín ugyanakkor öt százalékkal növelte termelését és a három hónap alatt 58 772 személygépkocsit gyártott. 

A cseh autóipari szövetség azzal számol, hogy a gépkocsigyártás a második negyedévben újra emelkedő pályára áll és növekedni fog. Az év első negyede már hagyományosan gyengébb, mint az év többi része. 

Autóbuszokból 1185 darabot gyártottak, ami 6,7 százalékos termelés emelkedés.

Az egyetlen cseh motorkerékpárgyár a Jawa Moto 589 gépet gyártott az első negyedévben, ami 152 százalékos emelkedés. A cseh motorok kivitele 171 százalékkal emelkedett, elsősorban Közép- és Dél-Amerikában, a hazai eladások ötven százalékkal nőttek. 

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések