Hirdessen itt

Cseke Gábor ad koncertet április 27-én a Budapest Music Centerben

A Modern Art Orchestra (MAO) zenekar zongoristája, Cseke Gábor mutatja be szerzeményeit Beat In Space címmel szombaton a Budapest Music Centerben.
A Modern Art Orchestra megalakulása óta figyelmet fordít arra, hogy teret kínáljon fiatal, kiemelkedő tehetségű hangszeres zeneszerzők számára a közös műhelymunkára és a kreatív kibontakozásra. Ezen a koncerten a zenekar zongoristája, Cseke Gábor mutatja be szerzeményeit - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Cseke Gábor, aki 2002 óta Fekete-Kovács Kornél meghívására előbb a Budapest Jazz Orchestra, majd a Modern Art Orchestra zongoristája, a műsorban arról beszélt, hogy a komponálás során vissza tudott menni a múltba, újra és újra  finomított, javított a szerzeményeken.

A dzsesszzongorista elmondta, hogy a MAO hónapról-hónapra szinte mindig új anyagot játszik, így nagyon gazdag repertoárral rendelkeznek.

A MAO következő koncertjei közül kiemelte a Magyar Rádióban április végén hallható műsorukat, amelyen Bartók 15 magyar parasztdal című lemezük anyagát hallhatja a közönség.  

A zenekar változatos nyári programjai között fellépnek Kapolcson is - fűzte hozzá Cseke Gábor.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések