Csaknem 40 százalékkal nőtt a Mapei árbevétele az első negyedévben

A Mapei Kft. árbevétele 38,2 százalékkal volt több az év első három hónapjában, mint az előző év azonos időszakában, ez csaknem duplája a tervezett növekedésnek - közölte az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó vállalat kedden az MTI-vel. 
A társaság várakozása szerint növekedésük továbbra is töretlen marad, így arra számítanak, hogy a tervezett 16 százalékos helyett 30 százalék körüli növekedést érnek el az év végére.

A közlemény idézi Markovich Bélát, a Mapei Kft. ügyvezetőjét, aki elmondta: az optimizmus oka, hogy a közelmúltban átadott új gyáruknak köszönhetően újraindult a vállalat exportja, ami 2017-ben állt le az egyre bővülő hazai igények miatt. Jelenleg Szerbiába, Romániába, Horvátországba és Szlovéniába szállít építőanyagokat a vállalat.

Az építőipar a szomszédos országokban is folyamatos növekedésben van, bár kisebb mértékben, mint Magyarországon. A Mapei a hazai és exportigények maximális kielégítésével szeretné kiaknázni az építőipar bővülését a régióban - közölték.

Markovich Béla szerint a hazai építőipar jelenleg a maximumához közel teljesít. A nagyobb teljesítmény legjelentősebb akadálya a jelenlegi szervezettség mellett a szakmunkások és most már a segédmunkások hiánya. Emellett egyre nagyobb problémát jelentenek az ügyvezető szerint a generálkivitelezők által vállalt szűk határidők.

A Mapei Kft. nettó belföldi árbevétele 16,3 milliárd forint volt tavaly. A vállalat jelenleg 191 munkavállalót foglalkoztat. A cég Sóskúton egy 7500 négyzetméter összterületű gyárat és raktárat üzemeltet, ahol éves szinten több mint 76 ezer tonna terméket állít elő, 2017-ben 2,8 milliárd forintos beruházás keretében bővítette duplájára jelenlegi raktár- és gyártókapacitását.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések