Hirdessen itt

Budapesti tenisztorna - Valkusz Máté kiesett

Valkusz Máté kikapott az első fordulóban a Hungarian Open elnevezésű, 586 140 euró (184,6 millió forint) összdíjazású budapesti férfi salakpályás tenisztornán.
A világranglistán 323. játékos eredetileg a 48. helyen álló Dusan Lajoviccsal találkozott volna élete első ATP-főtáblás mérkőzésén, ám a vasárnap Monte-Carlóban döntős szerb könyöksérülésre hivatkozva visszalépett. A helyére szerencsés vesztesként Jannik Sinner került, a 17 éves olaszt a szezon egyik felfedezettjének tartják, és idén már négy kisebb versenyt nyert.

A szerdai meccs rémálomszerűen indult Valkusz számára, ugyanis ellenfele bátor játékkal 5:0-ra elhúzott. Innentől a hazai kedvenc - aki hosszú betegeskedés után tért vissza - hozott még két gémet, de a szettet már nem tudta megmenteni. A folytatásban a 20 éves magyar lemásolta ellenfele korábbi teljesítményét, ugyanis ezúttal ő lépett meg 5:0-ra, ráadásul az olasz tinédzsernek ekkor már pillanatai is alig voltak. Valkusz agresszívebb stílusa a váratlanul egyoldalú második játszmában mutatkozott meg, és egy óra elteltével jöhetett az utolsó felvonás.

Ebben az újabb fordulat kissé a kedvét szegte a közönségnek, mivel Sinner néhány perc után 3:0-ra vezetett, és labdája volt a 4:0-hoz is. Valkusz azonban 5:3-ra felzárkózott, majd mivel a vörös hajú olasz nem tudta kiszerválni a meccset, 5:5-re egyenlíthetett is volna. A sorsdöntő pillanatban azonban elbukta adogatását, és ezzel együtt a meccset is, amely 1 óra 45 percig tartott.

"Az elején nem találtam a játékomat, aztán a második szettben belejöttem, de igazából azzal a teljesítményemmel sem vagyok elégedett" - jelentette ki csalódottan a mérkőzést követően. "Még messze vagyok a legjobb formámtól, jó lenne sok ilyen színvonalú tornán szerepelni, és akkor idővel az ilyen meccseket is megnyerném" - tette hozzá.

Ami a centerpálya korábbi mérkőzését illeti, a selejtezőben Piros Zsombort búcsúztató német Yannick Maden kikapott a salakspecialista uruguayi Pablo Cuvastól.

A szerdai nap zárótalálkozóját a szabadkártyás Balázs Attila és a tavaly döntős ausztrál John Millman vívja.

Eredmények:

1. forduló (a 16 közé jutásért):
Jannik Sinner (olasz)-Valkusz Máté 6:2, 0:6, 6:4
Cuevas (uruguayi)-Maden (német) 6:3, 3:6, 6:4

korábban:
páros, 1. forduló (a negyeddöntőbe jutásért):
Robin Haase, Frederik Nielsen (holland, dán, 4.)-Borsos Gábor, Nagy Péter 2:6, 6:3, 10-8 - döntő rövidítés

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések