Hirdessen itt

Budapesten mutatják be a Koreai Nemzeti Táncszínház leghíresebb darabját

A Koreai Nemzeti Táncszínház a tradicionális koreai tánc legreprezentatívabb darabját adja elő A tinta illata címmel április 18-án a Müpában. 
A Koreai Köztársaság és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 30. évfordulója alkalmából a Koreai Kulturális Központ és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös szervezésében látható a világhírű dél-koreai táncprodukció, A tinta illata, amely újszerű módon hívja a közönséget a koreai hagyományos táncok felfedezésére - közölte a Koreai Kulturális Központ az MTI-vel.

Az előadás a keleti festészet tusképeinek hangulatát és visszatérő témáját, a négy évszakot jeleníti meg változatos táncelemekkel. A darabot Jun Szangdzsu, a Koreai Nemzeti Táncszínház korábbi művészeti vezetője és hazájának egyik legelismertebb koreográfusa, valamint Dzsang Guho rendező, látványtervező jegyzi. 

Mint írják, a Hongkongi Művészeti Fesztiválon, a lyoni Les Nuits de Fourviere fesztiválon és az oszakai NHK Osaka Hallban adott telt házas előadásai után a társulat áprilisban a dán, a magyar és a szerb közönségnek mutatkozik be.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések