A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bill Gates felesége vallott: ilyen egy kőgazdag férfi mellett élni

Melinda Gates feladta a karrierjét, amikor anya lett, és most őszintén vallott arról, hogy válságba is került emiatt. 
Melinda Gates 1994-ben ment hozzá Bill Gateshez, aki ma már a világ második leggazdagabb embere. Megismerkedésükkor még Melinda is dolgozott, és a házasságuk után is, egészen addig, amíg meg nem született az első gyermekük. Úgy döntött ugyanis, hogy nem folytatja karrierjét a Microsoftnál.

„Azt mondtam: szerencsések vagyunk, hogy nincs szükségünk a jövedelmemre" – árulta el Melinda, aki azért nem lett teljesen háztartásbeli anya, hiszen 

férjével megalapították a Bill & Melinda Gates Alapítványt, amelynek munkájában tevékenyen részt vett. 

Így jutott el Malawiba is, ahol rengeteg, a nőket érintő problémával szembesült: a családtervezés hiányán túl a nők által végzett „láthatatlan munkáig". Az ottani nőknek rengeteget kellett dolgozniuk azért, hogy a családjuk ne haljon éhen, de a munkájuk nagy részéért nem járt pénz, hiszen az a háztartás vezetése volt. Ekkor szembesült azzal, hogy ő maga is mennyit dolgozik fizetés nélkül, ahogy a legtöbb nő a világon. „Őszinte leszek, 

hosszú távon volt segítségem a gyermekeink nevelésében, és a háztartás vezetésében, de ismerem a fizetetlen munka aranyát, 

hiszen a saját háztartásomban is láttam" – vallotta Melinda, aki arról is beszélt, mennyire egyedül érezte magát a házasságában, amikor az első gyermekük megszületett. 

Amikor Jen megszületett, nagyon egyedül éreztem magam a házasságunkban. 

Bill a Microsoft vezérigazgatója volt, nagyon elfoglalt ember. Azt gondoltam, hogy elméletben lehet, hogy ő is akart gyereket, de valójában nem" – árulta el Bill Gates felesége. Ezt pedig tetőzte egy költözés egy olyan otthonba, ahol ő nem akart élni. 

Úgy gondolom, hogy válságba kerültem. 

Ez pedig arra késztetett, hogy kitaláljam, ki vagyok, és mit akarok. Anya voltam egy kisgyerekkel és egy elfoglalt férjjel, és egy hatalmas házban laktunk. Azon tűnődtem, mit gondolnak rólam az emberek, mert az a ház nem tükrözött engem. Ekkor kezdődött az egyenlő partnerség felé vezető hosszú út megmászása. Hosszú utat tettünk meg az elmúlt 20 évben" – idézi Melindát a Daily Mail.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések