A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

BÉT - Gyengült a BUX, a vezető részvények vegyesen teljesítettek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 194,40 pontos, 0,45 százalékos csökkenéssel, 42 810,11 ponton zárt csütörtökön.
A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a magyar részvénypiacon negatív korrekció zajlott, Európában inkább felfelé tartottak a részvényindexek, az amerikai parketten pedig enyhe gyengüléssel indult a kereskedés. 

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője azt emelte ki, hogy Ázsiában profitrealizálás volt látható, kilenc hónapos csúcsokról lefordulva negatív tartományban zártak az indexek, ami tükröződött az európai kereskedésben is. A negatív hangulatot fokozta a várakozásoktól elmaradó európai beszerzésimenedzser-index adat, így az európai piacokon gyengébb kép rajzolódik ki a hosszú hétvége előtt. Hozzátette, hogy az Egyesült Államokban a várakozásokat meghaladó kiskereskedelmi és munkaerőpiaci adatok érkeztek, ami  ideiglenesen lendületet adott a piacoknak. 

A BUX a nemzetközi hangulattal párhuzamosan mínuszban zárt. A vezető részvények közül a leggyengébben a Richter teljesített, ugyanakkor az OTP is gyengült a hét utolsó kereskedési napján. A Magyar Telekomnál érdemi elmozdulás nem volt látható, a Mol pedig továbbra is az 50 napos mozgóátlagánál "küzdött" - tette hozzá. 

A Mol 24 forinttal, 0,73 százalékkal 3310 forintra erősödött, 631,0 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 0,91 százalékkal 13 000 forintra csökkent, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,65 százalékkal 463 forintra nőtt, forgalma 167,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 95 forinttal, 1,64 százalékkal 5700 forintra esett, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4405,67 ponton zárt csütörtökön, ez 0,96 pontos, 0,02 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések