A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az import növekedése tükrözi a beruházások és a fogyasztások dinamikáját

Februárban az import euróban számított értéke 7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, a bővüléshez hozzájárult a beruházások és a fogyasztások dinamikus növekedése - közölte a Századvég Gazdaságkutató makrogazdasági üzletágvezetője az M1 aktuális csatornán szombaton. 
Regős Gábor azt mondta, a beruházások hosszan tartó növekedése elvezethet a export kívánt bővüléséhez is. A legfrissebb KSH-adatokat idézve hozzátette: februárban az export euróban számított értéke 6,9 százalékkal nőtt, a külkereskedelmi mérlegtöbblet pedig 49 millió euróval bővült az egy évvel korábbihoz képest. 

Megemlítette, hogy a 3 százalékos inflációs célt márciusban jóval meghaladta a fogyasztói árak növekedése, amely 3,7 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál.

A KSH adatok szerint bővült az ipari termelés volumene is, mondta Regős Gábor, hozzátéve, hogy az energiaipar termelése csökkent, amely leginkább az enyhe téllel magyarázható.

A közgazdász a turizmusról szólva közölte, jelenleg már látszik minimális növekedés az ágazatban, ehhez hozzájárult az árak növekedése és az, hogy Budapesten jelentős a kapacitások kihasználtsága.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések