Hirdessen itt

Az AutoWallis csoport már Koszovóban is értékesít Jaguart és Land Rovert

Újabb országba kapta meg a Jaguar és Land Rover járművek és alkatrészek exkluzív importőri jogát az AutoWallis Nyrt. leányvállalata, a Wallis Automotive Europe, a vállalat ezúttal Koszovóban indította el képviseletét és nyitotta meg az első márkakereskedést - közölte az AutoWallis Nyrt. szerdán az MTI-vel. 
Ezzel már nyolc országban (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Macedónia, Montenegró) van jelen ezekkel az autómárkákkal.

Az AutoWallis Nyrt. 2 éven belül 5 millió eurós éves forgalmat vár a balkáni országban, ahol a piacmérethez képest a drágább modellek iránt nagy a kereslet. 

Az AutoWallis Nyrt. - korábbi nevén Altera - 2012-es alapítása óta vagyonkezeléssel foglalkozik. A vállalat célja, hogy autóipari befektetésekre fókuszáló befektetési portfóliójának folyamatos szélesítésével klasszikus, konzervatív üzletpolitikát képviselő vagyonkezelőként működjön.

Az AutoWallis nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján számított konszolidált árbevétele 2018-ban 65,5 milliárd forint volt, a csoport négy tagvállalata Magyarországon, valamint a közép és délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozik. A csoport tagjai közé tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna valamint a Wallis Autókölcsönző. 

Az AutoWallis Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában kereskednek. A papír árfolyama a szerdai kereskedés nyitását követően 2,11 százalékkal 145 forintra erősödött. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb árfolyama 266 forint, a legalacsonyabb 85 forint volt.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések