A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az amerikai pénzügyminisztérium libanoni pénzmosó hálózat ellen hozott szankciókat

Az amerikai pénzügyminisztérium büntetőintézkedéseket hozott egy libanoni pénzmosó hálózat ellen, amely az Egyesült Államok által terrorszervezetnek nyilvánított libanoni Hezbollah szervezetet segítette.
A pénzügyi tárca közleménye szerint a libanoni hálózat drogbárókkal állt kapcsolatban szerte a világon, az ő pénzüket mosta tisztára és ebből támogatta a libanoni síita Hezbollahot. 

A Steve Mnuchin pénzügyminiszter által aláírt rendelkezés Kászem Kamsz libanoni állampolgárt, valamint két vállalkozást sújt szankcióval. Az egyik vállalkozás a pénzmosást működtető férfi tulajdonában áll, a másik pedig Chams Exhange nevű, libanoni székhelyű és a libanoni központi bank támogatását is élvező pénzügyi szolgáltató vállalat. 

Az amerikai minisztérium közleménye megállapítja: a férfi "nemzetközi hálózatot" működtetett és ebből havonta "több tízmillió dollár" bevételre tett szert. Mint a tárca fogalmazott: a hálózat "megkönnyítette a pénzmozgást a Hezbollah javára". 

A közlemény szerint a hálózat igen aktív Venezuelában, Kolumbiában, Brazíliában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Itáliában, Spanyolországban és Hollandiában is. 

Sigal Mandelker, a pénzügyminisztérium államtitkára a büntető intézkedések nyilvánosságra hozatalakor újságíróknak leszögezte: a szankciók részét képezik "az amerikai kormányzat azon példa nélkül álló kampányának, amelynek célja megakadályozni, hogy a Hezbollah és a hozzá kapcsolódó terrorista hálózatok hasznot húzzanak az erőszakból, a korrupcióból és a kábítószer-kereskedelemből".

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések