Hirdessen itt

Átlátható budapesti parkolási rendszert szorgalmaznak a Liberálisok

A budapesti polgárok érdeke egy átlátható, egységes parkolási rendszer - jelentette ki a Magyar Liberális Párt (Liberálisok) főpolgármester-jelöltje pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján.
Sermer Ádám szerint Tarlós István szavaiból tudható, hogy ezt maga Orbán Viktor miniszterelnök nem engedi kialakítani, tehát a jelenlegi főpolgármester "helytartóként, a Fidesz érdekében politizál", és nem a városban élők szempontjait veszi figyelembe.

Azt mondta, ahhoz azonban, hogy alternatívát kínáljanak, fontos, hogy lehulljon a lepel az összes háttéralkuról. "Borítani kell a bilit" - fogalmazott.

A zuglói polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatón a Liberálisok politikusa úgy vélekedett, túl sok eredményt nem hozhat, hogy a XIV. kerület saját vizsgálóbizottságot állít fel, az érintettektől ugyanis nem várható objektív megközelítés.

Sermer Ádám arra kérte az eseményen személyesen megjelent Karácsony Gergely (Együtt-PM) polgármestert: gondoskodjon arról, hogy ne csak a kerület bizottsága elemezhesse a botrányt, hanem vonjanak be külső, független szervezeteket. Példaként említette a Transparency Internationalt. A budapestiek és a zuglóiak érdeke az lenne, hogy ne üzemelhessen olyan parkolási rendszer, amelyből "alvilági szervezetek lopják ki folyamatosan a pénzt" - jelentette ki Sermer Ádám.

Karácsony Gergely az elhangzottakra úgy reagált: áll minden vizsgálat elé, Zugló ugyanis Budapest legátláthatóbb kerülete.

Kikérte magának, hogy a Fidesz megpróbálja az ő "nyakába varrni" annak a döntésnek a felelősségét, amelyet a nagyobbik kormánypárt "erőszakolt rá a képviselő-testületre", és amelyről ő elmondta, hogy rossz.

Arra a kérdésre, hogy neki polgármesterként nincs-e felelőssége a kialakult helyzetben, Karácsony Gergely úgy válaszolt: az övé nagyságrendileg kisebb, mint a Fidesz-frakcióé.

Kérdésre felelve Sermer Ádám leszögezte: az önkormányzati választáson már fel sem merülhet az, ami az európai parlamenti voksoláson, hogy a Liberálisok nem indulnak.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések