Hirdessen itt

Átadták a Készenléti Rendőrség új kaposvári épületét

Átadták a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályának új épületét Kaposváron szerdán.
Balogh János országos rendőrfőkapitány az eseményen elmondta: a 300 rendőr elhelyezésére szolgáló Cseri parki ingatlan a - még kivitelezés alatt álló, rendőrök és hozzátartozóik lakhatását biztosító belvárosi - garzonszállóval együtt 5,7 milliárd forintba került. Az 5 ezer négyzetméteres Cseri parki objektumban konyhával, vizesblokkal felszerelt kétszemélyes körleteket, továbbá fegyverszobákat, és kondicionáló termet is kialakítottak.

Az itt elhelyezett állomány a határ védelme és a közterület rendjének megtartása mellett készenléti jellegű szolgálatot is elláthat - jegyezte meg.

Az országos rendőrfőkapitány emlékeztetett rá: a határőrizet megerősítése érdekében 2016-ban hozott kormánydöntés eredményeként 3 ezer státusszal bővült a rendőrség, azon belül a Készenléti Rendőrség létszáma, az addigi hetet további nyolc határvadász bevetési osztály felállítása követte. A kormány 2017-2018-ban 96,9 milliárd forintot juttatott a létszámfejlesztésre, a felszerelések beszerzésére és az infrastrukturális feltételek kialakítására.

Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója utalt rá, hogy az elmúlt valamivel több mint egy év alatt a kaposvári a tizedik korszerű objektum, amit átadnak a Készenléti Rendőrség határvadász bevetési osztályainak. 

Ezen kívül több ezer gépjárművet, köztük speciális járműveket is beszereztünk, megkezdtük a kézilőfegyverek cseréjét, új rendészettechnikai eszközöket, hőkamerákat, éjjellátó készülékeket vásároltunk - fűzte hozzá.

Papp Károly úgy vélte: a rendőrség az elmúlt években "jól reagálta le" az illegális migráció miatt kialakult helyzetet, a határ védelmében magas szinten együttműködik a honvédséggel, a polgárőrséggel, az érintett önkormányzatokkal, más országok rendvédelmi szerveivel.

Hangsúlyozta: a migrációs válság nem szűnt meg, az embercsempész bandák, a migránsokat támogatók módszert váltottak, új útvonalakat alakítottak ki. "Naponta 40-80 ember próbál illegálisan Magyarországra, ezáltal az Európai Unióba jutni, az illegális migránsok és az embercsempész bandák folyamatosan tesztelik a magyar határőrizeti rendszert - hangsúlyozta.

Papp Károly kijelentette: ma is ugyanolyan hatékonysággal, erővel, eszközzel őrzik az unió és Magyarország határát, mint az elmúlt években tették. Szavai szerint erre szükség is van, mert az illegális migráció mértéke az első negyedévben 33 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest, és 20 százalékkal több embercsempészt fogtak el Magyarország területén.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere azt mondta, a Készenléti Rendőrség új kaposvári épületének átadásával a somogyi megyeszékhely lakóinak biztonsága is nő. Megjegyezte, a város tervezi a Cseri park fejlesztését, a rendőrségi objektum közelében sportpálya, játszótér és kondipark épül.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések