Hirdessen itt

Asztalitenisz-vb - Kiesett a nyolcaddöntőben a női és a férfi páros is, elfogytak a magyar játékosok

A Madarász Dóra, Pergel Szandra és az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó is kikapott a női, illetve a férfi páros szerdai nyolcaddöntőjében, így nincs már magyar játékos versenyben a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon.
Az esti programban előbb Madarász és Pergel lépett asztalhoz, 13. helyen kiemelt duójuk számára lehetetlen küldetésnek ígérkezett a másodikként rangsorolt kínai Szun Jing-sa, Vang Man-jü kettős legyőzése, de azért alaposan sikerült megnehezíteniük az ellenfél dolgát.

Az első szettben ugyan 7-7-nél még egyenlő volt az állást, de innentől már csak a kínaiak nyertek pontot, majd a másodikban már egyértelműen ők irányítottak. A harmadik játszmában 5-2-re, majd 8-7-re és 10-8-ra is a magyarok vezettek, és már első játszmalabdájukat kihasználva sikerült szépíteniük. A folytatásban is harcos maradt a magyar páros, 10-10-ig tartotta a lépést, ekkor azonban a vetélytárs két gyors ponttal lezárta a szettet, egy játszmára került a negyeddöntőtől. Az utolsó felvonás is szoros volt egy ideig, majd 10-7-nél kínai meccslabdák következtek, melyek közül a második eldöntötte a találkozót.

Ezzel együtt a két magyar játékos elégedett volt a teljesítményével.

"Szerintem nagyon jó meccset játszottunk, én legalábbis nagyon élveztem" - mondta Madarász Dóra. "Ha sikerült volna elcsípnünk a negyedik szettet, máshogy is alakulhatott volna. Még soha nem játszottunk ilyen jól ázsiai rivális ellen."

"Egy ilyen mérkőzésen természetesen kockáztatni kell, olyan ütést is be kell vállalni, amit máskor esetleg nem, mert extra teljesítményre van szükség. Vereséget szenvedtünk, de talán életünk egyik legjobb meccsét játszottuk, úgyhogy elégedettek vagyunk. Én köszönöm a magyar szövetségnek, hogy 2016-ban Eb-t, most pedig vb-t játszhattam itthon, a családom előtt" - fogalmazott Pergel Szandra.

A női mérkőzés után közvetlenül jöttek a férfiak, és mivel az ötödik helyen kiemelt Ecsekinek és Szudinak európai ellenfél jutott a selejtezőből felkerült portugál Tiago Apolonia és Joao Monteiro személyében, ezen a találkozón hazai szempontból több esély kínálkozott a továbbjutásra.

Az első szett szoros csata végén a magyaroké lett, a portugálok azonban viszonylag simán egyenlítettek. A rivális a legjobb 16-ig tartó menetelés során a főtábla második fordulójában kiejtette az Európa-bajnoki címvédő osztrák Daniel Habesohn, Gárdos Róbert kettőst, s hogy ez nem volt véletlen, azt a folytatásban bizonyította: a harmadik játszmát 8-1-gyel indította, így magabiztos játékkal előnybe került. A lendületbe jött portugálok a továbbiakban is uralták az összecsapást, a negyedik szettet is simán gyűjtötték be, és mivel később sem jött újabb fordulat - bár Aranyosi Péter szövetségi kapitány az ötödik játszmában, 1-3-nál időt kért -, övék lett a győzelem és a nyolc közé jutás.

"Egyértelműen jobbak voltak a játék minden elemében. Az összes szettet ők kezdték jobban" - mondta az ellenfélről Ecseki.

"Az első játszma után taktikát váltottak, pontosabbak, gyorsabbak, agresszívebbek lettek, nem tudtunk velük mit kezdeni" - tette hozzá Szudi. "Én összességében elégedett vagyok a vb-szereplésemmel, bár a vegyes és a férfi páros miatt van némi hiányérzetem."

Közben a nap folyamán eldőlt, hogy férfi egyesben biztosan nem lesz kínai házidöntő, erre másfél évtizede nem volt példa. A harmadik fordulóban, a 16 közé jutásért ugyanis a világranglistán 34. francia Simon Gauzy óriási meglepetésre 4-2-re megverte a második helyen kiemelt Hszü Hszint, és utóbbi játékoson kívül nincs már kínai az alsó ágon. A 2005-ös vb óta mindig a sportági nagyhatalom képviselői játszották a férfi egyes fináléját.

Eredmények:
női páros, nyolcaddöntő:
Szun Jing-sa, Vang Man-jü (kínai, 2.)-Madarász Dóra, Pergel Szandra (13.) 4-1 (7, 8, -8, 10, 8)

férfi páros, nyolcaddöntő:
Tiago Apolonia, Joao Monteiro (portugál)-Ecseki Nándor, Szudi Ádám (5.) 4-1 (-9, 7, 2, 8, 4)   

korábban:
női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Feng Tien-vej (szingapúri, 9.) - Madarász Dóra (53.) 4-0 (7, 4, 8, 8)  

vegyes páros, nyolcaddöntő:
Josimura Maharu, Isikava Kaszumi (japán, 2.)-Szudi Ádám, Pergel Szandra (13.) 4-2 (-5, 12, -6, 6, 8, 10)

később:
vegyes páros, negyeddöntő, 19.45:
Ho Kvan-kit, Li Ho-csing (hongkongi, 8.) - Fan Csen-tung, Ting Ning (kínai)
Hszü Hszin, Liu Si-ven (kínai, 3.) - Li Szang Szu, Dzseon Dzsi Hi (dél-koreai, 5.)
Morizono Maszataka, Ito Mima (japán, 4.)-Patrick Franziska, Petrissa Solja (német, 12.)
Josimura Maharu, Isikava Kaszumi (japán, 2.)-Lubomir Pistej, Barbora Balazova (szlovák, 7.)

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések