Hirdessen itt

Asztalitenisz-vb - Elmaradt az újabb bravúr, Madarász is kiesett egyesben

Madarász Dóra négy szettben kikapott a kilencedik helyen kiemelt szingapúri Feng Tien-vejtől a legjobb 32 között, így egyesben nincs már magyar versenyben a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon.
A 25 éves hazai játékos kedden este 1-3-ról fordítva verte a 22.-ként rangsorolt, kínai születésű holland Li Jiét a második fordulóban, de a szerdai játéknap délelőttjén még ennél is nagyobb bravúrra lett volna szüksége a világ egyik legjobbja ellen.

Az első két játszma villámgyorsan Fengé lett, majd a harmadik közepén felcsillant ugyan a remény a magyar szettnyerésre, Madarász ugyanis 6-5-re és 7-6-ra is vezetett, de a szingapúri fordított és a harmadik szakasz begyűjtésével bő negyedóra elteltével máris a továbbjutás küszöbére érkezett.

A világranglistán 70. magyar játékos a folytatásban sem tudta megnehezíteni neves ellenfele dolgát, így végül búcsúzott, de vigasztalhatja, hogy a hazai versenyzők közül ő jutott a legtovább egyesben, és a 32 közé kerüléssel túlteljesítette a kiemelési számát, az 53-ast.

"Még soha nem játszottam Fenggel, videókat néztem róla, hogy felkészüljek, de ez nem volt elég. Végig ő irányított, nem adott lehetőséget, hogy kibontakozzak, nem véletlenül top 10-es játékos." - nyilatkozott Madarász Dóra, aki hozzátette: álmodozott arról, hogy ilyen jól sikerül szerepelnie a vb-n, de a múlt heti combsérülése után nem gondolta volna, hogy ez összejön. 

A magyar játékos a nap folyamán később még Pergel Szandrával is asztalhoz áll a női páros nyolcaddöntőjében.

Eredmények:
női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Feng Tien-vej (szingapúri, 9.) - Madarász Dóra (53.) 4-0 (7, 4, 8, 8) 

korábban:
vegyes páros, nyolcaddöntő:
Josimura Maharu, Isikava Kaszumi (japán, 2.)-Szudi Ádám, Pergel Szandra (13.) 4-2 (-5, 12, -6, 6, 8, 10)

később:
női páros, nyolcaddöntő:
Madarász Dóra, Pergel Szandra (13.) - Szun Jing-sa, Vang Man-jü (kínai, 2.) 18.00

férfi páros, nyolcaddöntő:
Ecseki Nándor, Szudi Ádám (5.)-Tiago Apolonia, Joao Monteiro (portugál) 18.45

vegyes páros, negyeddöntő 19.45

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések