...

A Notre-Dame teljes megsemmisítésével fenyeget egy iszlamista csoport

Egy szíriai hátterű dzsihadista csoport, az Al-Muntasirt a Notre-Dame-ot sújtó tűzvész másnapján propagandaüzeneteket hozott nyilvánosságra, amin a lángokba borult székesegyház látható több fenyegető üzenettel –írja a 888.hu.
Ugyan eddig egy terrorszervezet sem vállalta magára a napokban történt tűzvészt, ami hatalmas károkat okozott a katedrálisban, de a történtek másnapján egy, az Iszlám Államhoz köthető csoport képeket tett közzé az égő székesegyházról, amihez fenyegető üzeneteket is írtak.

Erre a SITE Inteligence Group hívta fel a figyelmet, ami kiemeltem figyeli az iszlamista terrorista csoportok tevékenységeit az online propaganda vonatkozásában. A szélsőséges terrorista csoport

a Notre Dame-ot ért pusztítást Isten keresztényeket sújtó megtorlásaként és büntetéseként akarta bemutatni.

Ezért tettek közzé több olyan képet is, amin a székesegyház lángokba borult és arabul, angolul és franciául írták a képek mellé, hogy „szép napot", „Figyeld a következőt", illetve azt, hogy

Építése 1163-ban kezdődött és 1345-ben fejeződött be. Itt az ideje, hogy végleg búcsút vegyünk az oratórikus politeizmustól.
Az Al-Muntasirt csoport a francia hatóság előtt nem ismeretlen szervezet. A ma már nemzetközi szervezet sokáig „csak" Szíriában tevékenykedett és egy olyan török etnikumú iszlám szélsőséges szervezet volt, amely a török nacionalista Szürke Farkasokkal volt szorosabb kapcsolatban. A szíriai polgárháború következtében azonban nemzetközivé nőtte ki magát.

A legutóbbi jelentősebb terrorcselekmény 2016-ban érte a Notre-Dame-ot, amikor három dzsihadista nő hét gázpalackkal az autójukban akartak a székesegyház közelébe jutni, de a francia terrorelhárítás ezt megakadályozta.

Párizsban a legutóbbi templom elleni terrortámadásnak a célpontja a Notre-Dame épületétől nem messze található, a szintén a belvárosban levő Saint-Sulpic-templom volt, amelyet idén március 17-én gyújtottak fel ismeretlen elkövetők. 

0 Megjegyzések

Hirdetés