A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A közép-európai országok a Nyugat-Balkán mielőbbi uniós csatlakozását akarják

Lengyelország a közép-európai szomszédjaival együtt a nyugat-balkáni országok mielőbbi uniós csatlakozását akarja - hangsúlyozta Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter pénteken Varsóban, az úgynevezett berlini folyamat keretében tartott külügyminiszteri egyeztetés után.
Czaputowicz a német külügyminiszterrel, Heiko Maasszal együtt tartott közös sajtóértekezletet a hat nyugat-balkáni állam (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, Montenegró és Szerbia) EU-integrációjának elősegítését célzó külügyminiszteri találkozó után.

Az integráció kilátásaira vonatkozó kérdésre válaszolva a lengyel diplomácia vezetője elmondta: az Európai Bizottság által 2025-re kitűzött csatlakozási időpont "nem tűnik túl távolinak", mindazonáltal "van bizonyos aggodalom", hogy a nyugat-balkáni országok számára a belépés "nehezen elérhető lehet". "Nemcsak ezeknek az országoknak a hibájából, hanem a befogadási készség uniós oldalon megnyilvánuló hiánya miatt is" - fűzte hozzá Czaputowicz.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések