A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A komoly és a könnyűzene kapcsolódik össze a Roll over BEAThoven esten

A komoly és a könnyűzene találkozási pontjait keresi meghívott vendégeivel Benkő László és Balázs Fecó, akik Roll over BEAThoven címmel adnak koncertet május 3-án a Hagyományok Házában.
A Beethoven Budán Fesztivál keretében megrendezett improvizációs esten Benkő László és Balázs Fecó mutatják meg, hogyan kapcsolódhat az ő zenei világuk Beethoven műveihez. "Szeretnénk körbejárni a klasszikusokat a mi zenénken keresztül, és bebizonyítani, hogy műfaj és műfaj között igenis van átjárhatóság" - mondta Balázs Fecó zeneszerző az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

"Minden zenének az alapja a klasszikus zene, ösztönös zenéléssel csak egy bizonyos pontig lehet eljutni" - fűzte hozzá.

Kifejtette, hogy a koncerten Beethoven mellett más klasszikus szerzők ismert művei is felcsendülnek majd dzsessz- és rockfeldolgozásban, hiszen Szakcsi Lakatos Béla és a Rajkó Zenekar is közreműködik a programban.

Beethoven egy rendkívüli zeneszerző volt és fantasztikusan improvizált már gyerekkorában is - mondta Szakcsi Lakatos Béla, akitől az esten többek közt az V. szimfónia dallamait hallhatja majd a közönség.

A fellépők azt a folyamatot szeretnék bemutatni, ahogyan ezek a klasszikus dallamok eljutnak a jelenbe és modernné alakulnak a különböző zenei stílusokon keresztül - tette hozzá Benkő László.

A 20. Beethoven Budán Fesztivál nyolc helyszínén április 30. és május 7. között 18 koncert várja az érdeklődőket.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések