Hirdessen itt

A DK programszerűen helyezkedik szembe a kormányzat álláspontjával

A Demokratikus Koalíció (DK) kampánynyitó rendezvénye után elmondható, hogy EP-programjuk egyetlen eleme az, hogy - az európai uniós politikai térben is - a magyar kormányzat álláspontjával szembemenő érdekeket próbáljanak meg képviselni - vélekedett a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán hétfőn. 
Tóth Erik megjegyezte: ez abból is látszik, hogy a DK vasárnapi rendezvényén hosszasan bírálták Orbán Viktor miniszterelnököt, de egyáltalán nem beszéltek a párt programjáról. Meglepőnek nevezte, hogy a magát az európai egyesült államok elkötelezett hívének tartó párt nem tudott érdemi programpontokat felmutatni. 

Hangsúlyozta: a DK stratégiáját úgy lehet összefoglalni, hogy a magyar társadalom 90 százalékának véleményével szembemenve, a maradék 10 százalék "szélsőséges érdekeit" próbálják képviselni. Ez a politika annak az 5-7 százalék közötti szavazótábornak szól, amely annak ellenére is Gyurcsány Ferenc pártelnökre szavaz, hogy felmérések szerint ő a legnépszerűtlenebb politikus a rendszerváltás óta - fűzte hozzá.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések