A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

9 évet kapott a törökszentmiklósi csavarhúzós rablás vádlottja

A Szolnoki Járásbíróság 9 év fegyházra ítélte azt a huszonéves fiatalembert, aki az első fokú, nem jogerős ítélet szerint két éve, néhány nappal Karácsony előtt, egy csavarhúzóval fenyegetőzve kirabolta az egyik törökszentmiklósi divatüzletet.
Az eset 2017. december 20-án a húszezer fős Jász-Nagykun-Szolnok megyei Törökszentmiklóson történt. A férfi délután öt óra körül, néhány perccel zárás után kopogott be az üzletbe.

Az eladó kinyitotta az ajtót, hogy megkérdezze, mit szeretne. Ekkor a vádlott, aki az arcát egy rongydarabbal eltakarta, betolta az ajtót, belépett az üzletbe és egy 20 cm hosszú csavarhúzót a hölgy irányába tartva azt mondta, „ha átadja a bevételt, nem esik bántódása”. A sértett átadta a pénzt, amit a vádlott magához vett és távozott.

Az ügyben 2018. február 16-án emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A vádlottat a fenti cselekménye mellett azzal is megvádolták, hogy 2015 júniusában saját fogyasztásra AB-CHMINACA és pentedron kábítószereket vett és fogyasztott.

A Szolnoki Járásbíróság 2019. április 18-án ítéletet hozott az ügyben. A férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt 9 év fegyházra ítélte és ugyanennyi időtartamra eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik – közölte hírportálunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések