Hirdessen itt

8,3 százalékkal bővült a belföldi turizmus az első negyedévben

Az első negyedévben 8,3 százalékkal bővült a belföldi turizmus, az átlagos foglalási érték 36 730 forint volt, ami közel azonos az előző év azonos időszakában mért adattal - derül ki a Szállás.hu elemzéséből, amit szerdán jutattak el az MTI-nek.
Az elemzés szerint Budapest, Eger és Hajdúszoboszló volt a legkedveltebb úti cél a vizsgált időszakban. 

A közlemény idézte Keresztes Nórát, a Szallas.hu marketing menedzserét, aki kifejtette, hogy az év kedvezően indult, az előfoglalások jóval előretolódtak, sokan már megtervezték a nyaralásukat is.

Minden tízedik szállás foglalásakor SZÉP-kártyás fizetést jelöltek meg, a foglalások átlagértéke 55 480 forint volt. A szállástípusok közül az apartmanok, panziók és vendégházak iránt nőtt a kereslet, a foglalások fele ezeket érintette.

A január-márciusi időszakban a megyéket tekintve továbbra is Pest, Heves és Zala megyében volt a legtöbb foglalás. Budapest, Eger és Hajdúszoboszlót követően a legkeresettebb úti célok között  található még Pécs, Szeged, Debrecen és Gyula, valamint Hévíz, Siófok és Zalakaros is. A turisztikai attrakciók közül pedig a Miskolctapolca Barlangfürdő, az egri és a siklósi vár iránt volt a legnagyobb az érdeklődés.

(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések