A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Puzsér korrupciótörténeti múzeumot nyitna Budapesten

Korrupciótörténeti múzeumot nyitna Budapesten Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt, ha megválasztanák a főváros vezetőjének.
Szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az LMP és a Jobbik által is támogatott jelölt elmondta, hogy a "Tolvajlás Házát" a Terror Házával szemben nyitná meg.

Ez annál is inkább időszerű, mert mára nem közép-európai, hanem szovjet közép-ázsiai, latin-amerikai szintre lépett a korrupció Magyarországon - közölte a politikus.

Kijelentette: megválasztása esetén minden a Városházán keletkező iratot azonnal nyilvánosságra hozna az interneten, vagyis teljes transzparenciát hirdet. Korrupcióellenes szervezeteket is bevonna a főpolgármesteri hivatal munkájába - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy "az intézményes lopás" nem kilenc, hanem 29 évvel ezelőtt kezdődött. "Ez a lopás egy reváns, a tolvajok revánsot vesznek más tolvajokon, amiért húsz évig azok lophattak, és most emezek viszontlopnak" - fogalmazott.

Puzsér Róbert szerdán aláírta az "Állítsuk meg az EU-s pénzek elcsalását" elnevezésű Európai Polgári Kezdeményezést.

A kezdeményezés képviselője, Keresztény Zoltán közölte: azt szeretnék elérni, hogy ne kaphassák meg az európai uniós forrásokat azok a tagállamok, amelyek elcsalják a pénzt. Ennek érdekében egy minden tagállamra kötelező érvényű szabályozás kidolgozását javasolják az Európai Uniónak.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések