A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Női kézilabda vb-selejtező - Grazban és Zalaegerszegen lesznek a mérkőzések

Grazban és Zalaegerszegen lesznek az Ausztria-Magyarország női kézilabda világbajnoki selejtező mérkőzései júniusban.
Az európai szövetség keddi tájékoztatása szerint az első meccset Grazban játsszák június 2-án, vasárnap 18 órától, a visszavágót pedig három nappal később, szerdán 18 órától rendezik a zalai megyeszékhelyen. A párharc győztese kijut a november 30. és december 15. között zajló kumamotói olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. A japán torna aranyérmese kvótát szerez a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő áprilisi selejtezőtornákon.

A magyar női válogatott korábban két alkalommal játszott Grazban: 1997. június 5-én kettő, másnap pedig egy góllal győzte le a házigazda osztrákokat barátságos meccsen. Zalaegerszegen is pozitív a nemzeti csapat mérlege felkészülési mérkőzéseken: bár 1994 augusztusában egy találattal kikapott a horvátoktól, később három győzelem következett, 2001 áprilisában az oroszok, majd 2001 novemberében és 2004 novemberében a szlovénok ellen.

Idei első edzőmérkőzését március 24-én, vasárnap 15.15-től játssza a magyar válogatott, amelynek ellenfele Japán lesz a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések