A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Névtelen bankkártyával fizették a nálunk letartóztatott terroristát

Miután az Európai Unióba érkezett, név nélküli bankkártyát kapott az a szír férfi, aki a gyanú szerint az Iszlám Állam egyik vezetője volt – az információt megerősítette a férfi ügyvédje az M1-nek. Úgy tudni, hogy havonta 500 eurót, vagyis több mint 150 ezer forintot utaltak a kártyára – hangzott el az M1 Híradójában.
A férfi 2016-ban érkezett Európába, tavaly decemberben akadt fenn egy ellenőrzésen, Ferihegyen. Vasárnap rendelte el letartóztatását a magyar bíróság. Tagadja, hogy terrorista lenne. Az M1 információi szerint azzal védekezik, hogy valójában a görög titkosszolgálat ügynöke.
ÁLLÍTÓLAGOS TITKOSSZOLGÁLATI KAPCSOLATAIRA HIVATKOZVA SZERETTE VOLNA ELKERÜLNI A LETARTÓZTATÁST A TERRORCSELEKMÉNNYEL GYANÚSÍTOTT HASSAN F. BÍRÓSÁGI MEGHALLGATÁSÁN A FÉRFI AZT MONDTA, HOGY A GÖRÖG TITKOSSZOLGÁLAT ÜGYNÖKE, ÉS AZON DOLGOZIK, HOGY MINÉL TÖBB, EURÓPÁBA SZÖKÖTT DZSIHADISTÁT RENDŐRKÉZRE JUTTASSON
Azt ígérte, hogy többet is elárul, ha a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egyedül hagyják a tárgyalóteremben a bíróval és a védőjével. Ajánlatát a bíróság elutasította, a TEK pedig vizsgálja annak komolyságát.
SOK OLYAN DOLGOT MONDOTT A TÁRGYALÁSON A FÉRFI, AMIVEL MEGPRÓBÁLJA MAGÁT KIHÚZNI AZ ÜGYBŐL – MONDTA HAJDU JÁNOS, A TEK FŐIGAZGATÓJA. MINDEN INFORMÁCIÓT, AMI A FÉRFI SZÁJÁBÓL ELHANGZIK, MEGVIZSGÁLNAK, AKÁR NEMZETKÖZI PARTNEREK SEGÍTSÉGÉVEL IS – TETTE HOZZÁ.
Terrorszervezettel nem működik együtt egy hatóság sem

Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1-nek azt mondta, hogy nincs az a titkosszolgálati érdek, ami miatt a görögök, vagy bármely európai ország hatóságai együttműködnének az Iszlám Állam egyik vezetőjével.
Hassan F. ügye hétfőn az Országgyűlésben is szóba került. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a szír férfi esete is bizonyítja, hogy a migránskártyákkal Brüsszel terroristákat is pénzelhet.
DÖMÖTÖR CSABA ÚGY FOGALMAZOTT: EZ A BRUTÁLIS DZSIHADISTA LEGALÁBB HÚSZ EMBER KIVÉGZÉSÉVEL HOZHATÓ ÖSSZEFÜGGÉSBE, JELLEMZŐ MÓDON MENEKÜLTNEK ÁLLÍTOTTA BE MAGÁT, ANONIM BANKKÁRTYÁT IS KAPOTT. „ENNYIT ARRÓL, HOGY EZEKET A KÁRTYÁKAT MENNYIRE LEHET ELLENŐRIZNI” – FOGALMAZOTT AZ ÁLLAMTITKÁR.
Névtelen bankkártyával fizették a nálunk letartóztatott terroristát

Hassan F. a gyanú szerint 2016-ban Szíriában az Iszlám Állam emírjeként öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított.
A NYOMOZÁS EDDIGI ADATAI SZERINT A FÉRFI HOMS VÁROSÁBAN BOSSZÚBÓL, ÉS A LAKOSSÁG MEGFÉLEMLÍTÉSÉRE KIVÉGEZTE EGY CSALÁD HÚSZ TAGJÁT, MIVEL EGYIKÜK MEGTAGADTA, HOGY CSATLAKOZZON A TERRORSZERVEZETHEZ.
Hassan F. emellett szerepelt az Iszlám Állam propagandavideóiban is. A férfi ellen a Fővárosi Nyomozó Ügyészség folytat eljárást. Hassan F. mindent tagad, azt állítja, összetévesztik valakivel.

Forrás: Ripost

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések