A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Labdarúgó NB I - Gera duplázott, először nyert idén házigazdaként az MTK

Először nyert idén házigazdaként az MTK Budapest: a fővárosi csapat a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában Gera Dániel két góljával 2-1-re győzte le a Diósgyőrt.
OTP Bank Liga, 26. forduló:
MTK Budapest-Diósgyőri VTK 2-1 (2-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2877 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Gera (22., 27.), illetve Tajti (43.)
sárga lap: Kanta (60.), Katona (84.), Mihajlovic (91.), illetve Márkvárt (46.)

MTK Budapest:
Horváth L. - Katona, Balogh B., Pintér, Gengeliczki, Szelin - Vass Á. - Kanta (Vass P., 61.), Bognár I., Gera (Mihajlovic, 78.) - Torghelle (U. Diallo, 70.)

DVTK:
Antal - Sesztakov, Polgár (Bacsa, 74.), Brkovic, Tamás M., Juhar (Prosser, a szünetben) - Szabó B., Márkvárt, Tajti - Hasani, Mihajlovic (Vernes, 66.)

Az első félidőben kiegyenlített mezőnyjáték mellett riválisával ellentétben az MTK a kapura is veszélyt jelentett. A játékrész közepén Gera Dániel öt perc alatt kétgólos előnyhöz juttatta a házigazdákat, akik megtörték a meddő támadójátékot nyújtó diósgyőriek koncentrációját. A szünet előtti hajrában váratlanul szépítettek a vendégek Tajti Mátyás révén.

A második felvonásban a vendégek húsz percig irányították a játékot, gólhelyzetig azonban akkor sem jutottak. A 65. perc után kijött a szorításból a házigazda, de miután pár lehetősége kimaradt, a védekezést helyezte előtérbe, és megelégedett azzal, hogy a lefújásig megőrizze előnyét.

A két együttes szezonbéli harmadik összecsapásán is egy góllal nyert a házigazda, a fővárosiak másodszor bizonyultak jobbnak. A DVTK vendégként sorozatban negyedszer kapott ki.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések