A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kreml: nevetséges az orosz befolyásra vonatkozó washingtoni vizsgálatok eredménye

Nevetséges eredménnyel zárulnak mindazok a vizsgálatok, amelyeket Washingtonban az amerikai elnökre gyakorolt orosz befolyás ügyében folytatnak - mondta kedden Moszkvában Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.
Hozzátette, hogy a vizsgálatok jelentősége az egyre nagyobb számuk miatt devalválódik.

Peszkov arra reagált, hogy az amerikai képviselőház jogi bizottsága hétfőn újabb vizsgálatot indított a Donald Trump jelenlegi amerikai elnök stábja és a Moszkva közötti, a 2016-os elnökválasztás idején való lehetséges összejátszás ügyében.

"Az eddig indított vizsgálatok egyike sem jutott komoly, csak nevetséges eredményre" - jelentette ki a szóvivő.

A szíriai rendezésre kitérve, Peszkov elmondta, kidolgozásra várnak még a részletek annak, a helyzet további stabilizálásában és normalizálásában illetékes csoportnak az ügyében, amelynek felállításáról múlt héten állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő. Rámutatott, hogy a testület munkájában potenciálisan részt vevő felek számára érzékeny kérdések merültek fel ezzel kapcsolatban, részletekbe azonban a szóvivő nem bocsátkozott.

Izraeli bejelentés szerint Putyin és Netanjahu múlt szerdán Moszkvában abban egyezett meg, hogy a terrorista ellenállás gócainak elfojtása után olyan, több állam képviselőiből álló csoportot fognak létrehozni, amely egyebek között a Szíriában állomásozó külföldi csapatok eltávolításával fog foglalkozni.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések