A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jégkorong Erste Liga - Csíkszeredán vette vissza pályaelőnyét a Ferencváros

A Ferencváros vezet a harmadik mérkőzés után a jégkorong Erste Liga döntőjében, miután szombaton hosszabbításban 2-1-re nyert a Csíkszereda vendégeként.
Eredmény (a sorozat honlapja szerint):
döntő, 3. mérkőzés:
Sport Club Csíkszereda (román) - FTC-Telekom 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1) - hosszabbítás után

gól: Becze (47.), illetve Tóth A. (40.), Perrier (68.)

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-1, a Ferencváros javára.

Az erdélyi együttes kedden 7-3-as sikerével elvette az alap- és középszakaszgyőztes zöld-fehérek pályaelőnyét, a Ferencváros szerdai 7-2-es győzelmével egyenlített. A Csíkszereda azonban így is azzal a tudattal várhatta egymást követő két hazai meccsét, hogy amennyiben valamennyi összecsapást megnyeri saját közönsége előtt a Vákár Lajos Műjégpályán, úgy 2011-es sikere után újra ünnepelhet.

Csíkszeredában korábban háromszor mérkőztek a felek az idényben, mindannyiszor a Sport Club győzött.

A szombati összecsapás elején inkább a védekezésre helyezték a hangsúlyt a felek: 14 kapura lövést láthatott - 5-9-es megoszlásban - az 1950 fős közönség, gólt viszont nem. 

A második felvonásban már többször kísérleteztek a csapatok - a hazai oldalon 14, a vendégen 13 próbálkozást jegyeztek fel -, a reteszt feltörnie a fővárosi együttesnek sikerült hét másodperccel a harmad vége előtt Tóth Adrián révén.

A harmadik húsz percben az immár magyar válogatott Becze Tihamér találatával emberelőnyből egyenlített a Csíkszereda. 

A döntés így a négy a négy elleni hosszabbításra maradt, amelyben a kanadai Marcus Perrier találatával az FTC-Telekom kerekedett felül, ezzel visszavette pályaelőnyét.

Vasárnap - ugyancsak magyar idő szerint 17.30-tól - újra Csíkszeredában mérkőznek a felek.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések