A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hét hónapos csúcson az amerikai magánszektor növekedése februárban

Hét hónapja a legmagasabb ütemet érte el az amerikai magánszektor növekedése februárban.
Az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport kedden közölt adatai szerint az összetett beszerzésimenedzser-index (BMI) 55,5 ponton állt februárban az előző havi 54,4 ponttal szemben.

Az összetett BMI-t a feldolgozóipari és a szolgáltatási BMI súlyozott átlagából számolják, tekintetbe véve a két szektor relatív súlyát a GDP-ben.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig visszaesését jelzi. Az előzőnél magasabb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének gyorsulását, az alacsonyabb pedig a lassulását tükrözi.

Az adatokat kommentálva Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza rámutatott: noha a feldolgozóipar stagnálás közeli állapotban van, ezt ellensúlyozta a szolgáltatási szektor teljesítménye. Az év első két hónapjának adatai alapján a GDP növekedése az idén eléri a 2,6 százalékot - mondta Williamson.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések