Erdélyi sztáredző lett Orbán Viktor új tanácsadója

Nem nagyon hallottunk mostanában róla, de a jövőben a magyar labdarúgás egyik főszereplője lehet a háttérben. 
A foter.ro írta meg a Gazeta Sporturilor interjúja alapján, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felkérte tanácsadónak Jenei Imrét, aki el is vállalta a feladatot. 

Mint kiderült, régóta ismerik egymást, ennek nyomán kérte fel a miniszterelnök tanácsadónak, a Steauaval korábban BEK-et (a BL elődje) nyert szakembert, aki később a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt. Azóta rendszeresen beszélnek telefonon, bár személyesen csak egyszer járt nála tárgyalni Budapesten – az immár 81 éves sportszakember előre haladott kora miatt a telefonos kapcsolattartás kényelmesebb.

És hogy miért kérte fel tanácsadónak a kormányfő?

Nos, azért, mert a magyar kormány a csíkszeredai és a sepsiszentgyörgyi intézmény mintájára Nagyváradon vagy a bihari megyeszékhely közelében is magyar fociakadémiát kíván építeni.

Az ezt előkészítő csapat tagja lett Jenei, akinek többek között az a dolga, hogy volt labdarúgók közreműködését szervezze meg az ügy számára, másrészt a létesítmény helyszínének kiválasztásában is részt vesz.

A részletekről hamarosan egyeztetnek.

Nagyváradon jelenleg működik már egy magyar fociakadémia, a NAC, amely a legendás nagyváradi zöld-fehér klub, a magyar bajnokságot 1944-ben első vidéki csapatként megnyerő Nagyváradi Atlétikai Club hagyományait kívánja tovább vinni. Arról azonban nem beszélt Jenei, hogy ennek, az FK Csíkszereda – Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjaként működő, a Magyar Labdarúgó Szövetség által máris támogatott akadémiának a fölfejlesztéséről lenne szó, bár azért valószínű.

0 Megjegyzések

Hirdetés