A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dráma: balesetben elhunyt a híres feltaláló, a saját találmánya ölte meg

Balesetben elhunyt Julian Richard Nott brit tudós-feltaláló, aki saját fejlesztésű hőlégballonos kabinjával 79 világrekordot állított fel.
Súlyos balesetet szenvedett Julian Richard Nott a hétvégén San Diego megyében található a Palomar-hegységben. A 74 éves brit tudós Warner Springs mellett landolt hőlégballonjával, melynek kabinja, mikor ő is épp abban tartózkodott, vele együtt megindult lefelé a hegyoldalon. A balesetben a feltaláló súlyos fejsérülést szenvedett, de egyéb sérülései is lettek - kórházba szállították, ahol kedden elhunyt.

A balesetben állítólag egy másik, 64 éves ember is megsérült, aki szintén a kabinban volt az eséskor. Őt is kórházba szállították, állapotáról nincsenek információk.

Nott a rendkívül nagy magasságokban történő hőlégballonos repülésre fejlesztette ki és tervezte meg különleges kabinját. A tudós nevéhez több tucatnyi rekord fűződik, ballonjával 16 ezer 764 méter magasba is eljutott. 2017-ben azzal is Guinness-világrekordot állított fel, hogy 72 évesen 9 727 méter magasságból hajtott végre tandemugrást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések