A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

DK: független szakértők vizsgálják át az EP-választás informatikai hátterét!

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy egy független, nemzetközi szakértőkből álló csoport vizsgálja át az EP-választás magyarországi informatikai hátterét.
Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti Választási Iroda vezetője egy interjúban azt mondta, hogy "az informatika terén lényegileg a programok készen vannak, bizonyos infrastrukturális beruházások vannak hátra". 

Pálffy Ilona akkor hozzátette, hogy az informatikai rendszerben "bizonyos finomhangolások szükségesek". 

Arató Gergely úgy fogalmazott: az Orbán-rendszerben már megtanultak a sorok között olvasni. Könnyen lehet, hogy az úgynevezett beruházások és finomítások ahhoz szükségesek, hogy ismét valami furcsa és megmagyarázhatatlan dolog történjen a választás estéjén - tette hozzá. 

Nem ismétlődhet meg 2018. április 8-i rejtélyes összeomlás, mert akkor teljesen nyilvánvaló, hogy a szavazás eredményét nem lehet érvényesnek elismerni- jelentette ki. 

Ha nem auditáltatják független szakértőkkel a rendszert, akkor az annak a beismerése, hogy a bizonyos "beruházások és finomítások" a választási csalás megfelelői - szögezte le a politikus. Egy másik témában feltett kérdésre teljesen világosnak nevezte, hogy a Fidesz pénzbüntetésekkel akarja elbátortalanítani az ellenzéki képviselőket. 

Leszögezte, nem tudják őket megijeszteni, mert nem az a dolgunk, hogy a kormánypártok igazságtalan módon kialakított szabályai szerint játsszanak. Hangsúlyozta, hogy a jövőben is minden lehetséges módszert meg fognak ragadni a tiltakozásra.

Arató Gergelyt azzal szembesítették, hogy amikor az ellenzéki képviselők hétfőn festékszórókkal lefújtak kormányzati plakátokat, akkor megrongálhattak olyan eszközöket is, amelyek reklámcégek tulajdonait képezik. 

A frakcióvezető-helyettes azt felelte, nem arról van szó, hogy valaki meg akart rongálni valamit, hanem arról, hogy a Fidesz "a mi pénzünkön, az adófizetők pénzén hazudik bele a szemünkbe". 

A kérdezőnek címezve hozzátette, "Ön nem rendőr, nem ügyész".  Amennyiben eljárás indul, az majd eldönti, hogy ki, kinek és miért okozott kárt - tette hozzá.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések