A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zenével hívja fel a figyelmet az esélyegyenlőségre a Basszusgitárosok Klubja


A legnagyobb magyarországi zenész csoport hangszerekkel és pénzadománnyal támogatja a rászorulókat
Hiánypótló civil kezdeményezést vitt véghez a Basszusgitárosok Klubja. A közel 4 ezer főt számláló legnagyobb magyarországi basszusgitáros közösségi csoport hangszerekkel és erősítőkkel támogatta a Burattino Általános és Szakképző Iskola, Gyermekotthont. A kezdeményezés Tuba Dávid gitárheveder készítő ötletén alapul, az adományok átadására Gryllus Vilmost, a Kaláka Együttes egyik alapítóját és a magyar gyereklelkek kitűnő zenetanárát, Kossuth-díjas zeneművészt kérték fel.

Zenével támogatta a rászoruló gyermekeket a budapesti Basszusgitárosok Klubja. A több mint 5 ezer fős internetes közösség Tuba Dávid gitárheveder-készítő ötlete mentén egy kisebb zenei csoport számára elegendő hangszert és erősítőt adományozott a csepeli Burratino Általános és Szakképző Iskola, Gyermekotthonnak. Az alternatív iskola 1991-es indulása óta nyújt integrált ellátást, és végzi el a gyermekvédelem körébe tartozó feladatokat, valamint elhelyezést és nevelési programot biztosít az arra rászoruló gyermekeknek. 

Tuba Dávid és a Basszusgitárosok Klubja a zene összefogó erejéből kiindulva álmodta meg a kezdeményezést, hiszen maguk is fontosnak tartják, hogy a zene szeretete a nevelés részét képezze. Adományukkal olyan gyermekeket szerettek volna támogatni, akik fejlődésében kulcsfontosságú lehet a zene szerepe, ugyanakkor nem áll módjukban hangszeren játszani. A csoport végül közösen döntött civil kezdeményezésük célcsoportjáról, és a csepeli Burattino Gyerekotthonoknak ajánlották fel hangszereiket.

Keszthelyi István a Burratino Általános és Szaképzőiskola, Gyermekotthon igazgatója a kezdeményezés kapcsán úgy fogalmazott: „A gyermekotthonban nevelkedő gyerekek családi traumáik miatt valamilyen mértékben sérültek, és a felnőtt világgal alapvetően bizalmatlanok. Ezért a pszichés zavarok, sérülések feldolgozásához minden segítséget meg kell adjunk számukra, a zene pedig kiváló eszköz lehet ehhez. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Basszusgitárosok Klubja révén immár egy újfajta módon is segíthetjük a nálunk tanuló gyermekek fejlődését."

A hangszerek átadására egy különleges ünnepség keretében került sor, amelyen Gryllus Vilmos, a Kaláka Együttes egyik alapítója, a magyar gyereklelkek kitűnő zenetanára, Kossuth-díjas zeneművész is közreműködött. Az átadást követően a zenei eszközök üzembe helyezése is megtörtént, amelyről a Vintage52 hangszerüzlet csapata gondoskodott Horváth Attila vezetésével. A hangszerek mellé kétszázezer forint adomány is összegyűlt, amelyet a támogatók szintén felajánlottak az alapítvány számára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések