A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Helikopterbalesetben meghalt egy miniszter

Helikopterbalesetben meghalt Rabindra Adikari nepáli turisztikai miniszter az ország északkeleti részén – erősítette meg szerdán a katmandui belügyminisztérium.
A minisztérium tájékoztatása szerint hét ember volt a helikopter fedélzetén, és mindannyian meghaltak, holttesteiket megtalálták a baleset helyszínén. A helikopter vélhetően a rossz időjárási viszonyok miatt zuhant le az északkelet-nepáli Tápledzsung körzetében.

A katmandui repülőtér katasztrófavédelmi szolgálata mentőhelikoptert küldött, illetve további mentőegységeket indítottak útnak a Katmandutól mintegy 240 kilométerre található Tápledzsung hegyvidékes területére.

A baleset körülményei egyelőre nem ismertek, a hegyi mentők már elindultak a roncsokhoz, az időjárási viszonyok azonban várhatóan nehezítik a vizsgálatot.

Adikari 2018-ban foglalta el a miniszteri széket pártja, a Marxista-Leninista Nepáli Kommunista Párt (CPN-UML) tavaly februári választási győzelme után.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések