Hirdessen itt

Tőzsde - Csökkentek a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók

Enyhe csökkenéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék hétfőn, miután felerősödtek a gazdasági növekedés lassulása, a Brexit körüli bonyodalmak és az amerikai kormányzati leállás miatti aggodalmak. 
A londoni FTSE-100 mutató 0,39 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,18 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,38 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,28 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,45 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,34 százalékkal esett. 

Az indexek délelőtt mérsékelt emelkedéssel nyitottak arra a hírre, hogy Pekingben kétnapos amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások kezdődtek az átfogó megállapodás kidolgozásának érdekében. Wilbur Ross amerikai kereskedelmi miniszter hétfőn a CNBC amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy valószínűleg jó egyezséget tudnak kötni az azonnali kereskedelmi ügyekben, de a hosszabb távú problémák megtárgyalása nehezebbnek bizonyulhat. 

New Yorkban az európai tőzsdezárás idején a Dow Jones ipari átlag 0,60 százalékos, az S&P 500-as index 0,88 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 1,12 százalékos pluszban állt. 

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik. 

A márciusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 2,05 százalékos pluszban, 58,23 dolláron, a februári WTI pedig 2,73 százalékos nyereségben, 49,27 dolláron forgott. 

Egy euróért 1,1468 dollárt adtak a nemzetközi bankközi piacon, 0,66 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések