Hirdessen itt

Továbbra is súlyos gondokat okoz a havazás Bajorországban

Továbbra is súlyos gondokat okoz a havazás Bajorország déli részén, az Alpok térségében, hétfőn egy járásban katasztrófaállapotot hirdettek.
A német tartomány legmagasabban fekvő járásai közé tartozó Miesbachban egy sor utat lezártak, mert a vastag hótakaró miatt járhatatlanná váltak. Várhatóan még napokig nem tudják helyreállítani a közlekedés zavartalanságát, ezért a tengerszint felett mintegy 700 méteren fekvő alpesi járás valamennyi iskolájában tanítási szünetet rendeltek el egészen péntekig. 

Több további járásban is szünetel a tanítás, és sokhelyütt a szél miatt mindig újraformálódó hótorlaszok nehezítik a közúti és a vasúti közlekedést. A térségben szombat óta csaknem 150 centiméternyi hó esett, és a hét második felében ismét heves havazásra és hóviharokra kell számítani. 

Az Alpok bajorországi részén mindenütt nagy a lavinaveszély, a második legmagasabb, négyes fokozatú figyelmeztetés van érvényben. Tovább növeli a balesetveszélyt, hogy a hó súlya alatt ágak szakadnak le és fák dőlnek ki az erdőkben. Egy 44 éves sítúrázó az életét veszítette egy Bad Tölz-Wolfratshausen járásbeli erődben, mert rázuhant egy fa. Az egyedül túrázó férfi holttestét vasárnap délután találták meg. Ő a harmadik halálos áldozata a tartományt sújtó rendkívüli időjárásnak.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések