Hirdessen itt

Tizenkét NB I-es légiós játszik a kézi-vb-n

A magyar férfibajnokságban szereplő külföldi kézilabdázók közül tizenketten játszanak a csütörtökön kezdődött német-dán közös rendezésű világbajnokságon.
A bajnoki címvédő MOL-Pick Szegedet a horvát balátlövő Alen Blazevic, és honfitársa, a szezon végén távozó kapus, Marin Sego, az izlandi balszélső Stefan Sigurmannsson, az orosz irányító Dmitrij Zsitnyikov és a spanyol irányító, Joan Canellas képviseli.

A Telekom Veszprémből a horvát balszélső Manuel Strlek, a dán beálló René Toft Hansen, a francia irányító Kentin Mahé, a macedón balszélső Dejan Manaszkov, és a svéd beálló Andreas Nilsson került be hazája válogatottjába, a spanyol vezetőedző, David Davis pedig Egyiptom nemzeti együttesét irányítja.

A horvát csapatban ott van a Grundfos Tatabánya jobbátlövője, Jakov Vrankovic, a japánok pedig ezúttal is számíthatnak a Dabas jobbátlövője, Tokuda Sinozuka játékára.

Három olyan kézilabdázó is szerepel a világbajnokságon, aki nyáron igazol Magyarországra: a Paris Saint-Germain horvát jobbátlövője, Luka Stepancic a Szeged, a Flensburg dán irányítója, Rasmus Lauge Schmidt és a Kielce szerb kapusa, Vladimir Cupara pedig a Veszprém játékosa lesz.

A magyar válogatott pénteken 18 órakor Argentína ellen kezdi szereplését koppenhágai D csoportban, majd vasárnap Angolával, hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, jövő csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három jut tovább.

A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések