Női kosárlabda Euroliga - Kiütötte francia ellenfelét a Sopron

Az előző idényben ezüstérmes Sopron Basket hazai pályán könnyed, 28 pontos győzelmet aratott a francia Carolo Basket ellen csütörtökön, a női kosárlabda Euroliga nyolcadik fordulójában.
A magyar bajnok ezzel 5 győzelemmel és 3 vereséggel áll, míg a francia együttes 3/5-ös mérleggel. 

A soproniak jövő szerdán a görög Olimpiakoszhoz látogatnak.

A két együttes külön párharcában eddigi három meccsük után 1/2 volt a mérleg magyar szempontból. Legutóbb, októberben a Carolo hazai pályán 80-74-re verte a zöld-sárgákat. Érdekes, hogy akkor a spanyol Queralt Casas 18 ponttal segítette a franciákat, ám azóta Sopronba igazolt, így volt csapata ellen lépett pályára a Novomatic Arénában, s kiválóan játszott.

Magyar részről Roberto Iniguez vezetőedző nem számíthatott a térdsérüléssel küszködő, 208 centis válogatott centerre, Határ Bernadettre. A Sopron viszont nélküle is nagyszerűen teljesített, már az első percektől irányította a meccset, s lépésről lépésre távolodott riválisától, melynek játékosai végig rendkívül pontatlanul dobtak. Amíg a magyar klub tagjai 54 százalékos hatékonysággal céloztak mezőnyből, addig a vendégek kevesebb mint 34 százalékossal, így nem volt csoda, hogy negyedről negyedre nőtt a különbség a felek között. A félidőben 17 pont volt a soproni előny, s ez a végére majdnem 30-ig nőtt. 

A magyar csapat legeredményesebb játékosa éppen Casas volt 16 ponttal.


Eredmény:

Női Euroliga, B csoport, 8. forduló: 
Sopron Basket-Carolo Basket (francia) 80-52 (22-14, 20-11, 19-14, 19-13)

a magyar csapat legjobb dobói: Casas 16, Crvendakic 15, Zahui 15, Turner 14
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések