Hirdessen itt

Németh Norbert a Pápai Magyar Intézet új rektora

Németh Norbertet, a Szombathelyi Egyházmegye pasztorális helynökét nevezte ki a római Pápai Magyar Intézet rektorává az Apostoli Szentszék a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) felterjesztése alapján - közölte az MKPK titkársága csütörtökön az MTI-vel. 
Mint írták, Németh Norbert Zalaegerszegen született 1976-ban, és 2001. június 14-én szentelték pappá. A Pápai Gergely Egyetemen 2011-ben dogmatikus teológiából szerzett doktorátust. 2011. augusztus 1-jétől egyetemi lelkész volt Szombathelyen, 2018-tól pedig a Szombathelyi Egyházmegye pasztorális helynöke és a II. János Pál Katolikus Szakkollégium spirituálisa.

Németh Norbertet 2018. november 15-ével nevezték ki a római Pápai Magyar Intézet rektorává. 

A Pápai Magyar Intézet a magyarországi egyházmegyékből küldött papok továbbképzését szolgáló kollégium, amely 1928 óta működik Rómában - közölte az MKPK titkársága. 

Az intézet rektori tisztségét tavaly augusztus óta betöltő Mohos Gábor pápai káplánt Ferenc pápa október 4-én iliturgi címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki, majd december 8-án püspökké szentelte Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések