Hirdessen itt

MSZP-Párbeszéd: vizsgálják ki, miért csúszik a nyugdíjak kifizetése

Az MSZP és a Párbeszéd követeli, hogy a kormány vizsgálja ki, miért nem érkeztek meg a nyugdíjak péntek reggel a bankszámlákra. A két ellenzéki párt azt javasolja a nyugdíjasoknak, hogy keressék fel fideszes országgyűlési képviselőjüket és kérjék számon tőle a nyugdíj kifizetésének csúszását.
Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón felháborítónak és elképesztőnek nevezte, hogy a kormány nem tudja időre teljesíteni egyik legalapvetőbb feladatát.

Nem világos, mi történt. Ellentmondás van a Magyar Államkincstár (MÁK) és a bankok közlései között - mutatott rá.

Az ellenzéki politikus azonnali intézkedésre szólította fel a kormányt és annak kivizsgálására, miért nem fizették ki időben a nyugdíjakat.

Kocsis-Cake Olivio szerint  legtöbb nyugdíjas hónapról hónapra él, sokan jelezték, hogy problémát jelent számukra nyugdíjuk kifizetésének csúszása.

"Úgy látszik, a kormánynak az fontos, hogy a Várba költözhessen Orbán Viktor határidőre, de az nem fontos, hogy a nyugdíjasok ezt a pénzt időben megkapják" - fogalmazott.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese a múlt év végi, az állami szférát érintő létszámleépítéssel magyarázta azt, hogy a nyugdíjak nem érkeztek meg péntek reggel a bankszámlákra. Emlékeztetett arra, mintegy nyolcezer embert bocsátottak el az állami szervektől.

A szocialista képviselő azt javasolta a nyugdíjasoknak, keressék fel a körzetükben megválasztott fideszes országgyűlési képviselőt és kérjék számon tőle: hogyan fordulhatott elő, hogy nem kapták meg időben a juttatásukat.

A MÁK pénteken közölte: a bankszámlákra érkező nyugdíjakat a nap folyamán megkapják az érintettek. Nincs fennakadás a kifizetésben, a jóváírás a bankoknál technikai okok miatt napközben történik meg - tették hozzá.

A Giro Zrt. arról tájékoztatott, hogy az államkincstárral együttműködve intézkednek a januárban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti - azaz pénteken történő - kifizetéséről; a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések