Hirdessen itt

Magyar rendőrök utaztak Szerbiába határvédelmi feladatokra

Tíz magyar rendőr utazott csütörtökön Szerbiába, hogy a fogadó országgal közös határrendészeti műveletekben vegyen részt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján.
A közlemény szerint a kontingens tagjait Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes búcsúztatta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában.

A rendőrök a szerb-bolgár határon járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzéséért és felderítéséért, valamint közreműködnek az embercsempészek és a Szerbia területére belépő migránsok előállításában. A kiutazók nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítenek szolgálatot, hanem az ország belsejében is - írták.

A kontingens terepjárókkal, éjjellátó-készülékekkel és kézi hőkamerákkal támogatja a határszakasz védelmét. A magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják - olvasható a közleményben.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések