Hirdessen itt

Kötbérigényt jelentett be az önkormányzat az Újszegedi liget rekonstrukciójának csúszása miatt

Kötbérigényt jelentett be a szegedi önkormányzat az Újszegedi liget rekonstrukciójának csúszása miatt - tájékoztatta a fejlesztést koordináló Szeged Pólus fejlesztési Nkft. pénteken az MTI-t.
A közleménnyel az önkormányzati cég a Fidesz helyi szervezete alelnökének sajtótájékoztatójára reagált, melyen Tápai Péter közölte, rendszeressé válik a beruházások csúszása Szegeden. Az Újszegedi liget csaknem egymilliárd forintból megvalósuló felújításának az eredeti határidő szerint októberre kellett volna befejeződnie, de a munkák még jelenleg, a téli fagyban is tartanak - tudatta.

A Szeged Pólus fejlesztési Nkft. közleménye szerint Szegeden a zöldváros fejlesztési program részeként több városrészben felújítja a köztereket, közösségi tereket, zöldterületeket. Elsőként tavaly február 21-én az Újszegedi liget rekonstrukciója indult el. A kivitelezési munkákat, a közbeszerzési eljárás nyertese az "Új Liget 2018" Konzorcium végzi.

Mivel a kivitelező nem teljesített határidőre, a megrendelő önkormányzat kötbért állapított meg. Ez már elérte a kivitelezési díj szerződés szerinti legmagasabb összegét, azaz a 20 százalékot, ami csaknem 150 millió forint. 
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések