A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két hajó is lángol a Kercsi-szorosban, robbanás állhat a háttérben

Két hajó is lángol a Kercsi-szorosban - amely a Krím-félszigetet elválasztja Oroszországtól - állítólag robbanás állhat a háttérben.
Jelentős konfliktus alakult Moszkva és Kijev között: Ukrajna még novemberben teljes harckészültségbe helyezte hadseregét, az oroszok pedig repülőkkel és hajókkal pásztázták a konfliktus gócpontját, a Kercsi-szorost.

Az, hogy a mostani állítólagos robbanás hátterében mi állhat, azt egyelőre nem lehet tudni. Értesülések szerint az egyik hajót robbanás rázta meg, ami aztán tüzet okozott és átterjedt a másik hajóra is. A balesetben eddig legealább egy tengerész életét vesztette.

A fekete füstfelhők jól láthatók a YouTube-ra felkerült felvételeken is, ami jól láthatóvá teszi az esemény helyszínét is. A felvételekből nem derül ki egyértelműen, hogy a másik hajó is tüzet fogott-e.

A lángoló hajók tengerészei a tengerbe ugrottak, ahol is megnőhajók vették fel őket. Értesülések szerint több, mint három tucat tengerészt mentettek ki a vízből. Az érintett hajók személyzete 17 és 14 főből állt, zömében török és india állampolgárok alkották. Az egyik hajón úgy tudni, hogy cseppfolyósított földgázt szállítottak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések