A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jobban lassult a vártnál az amerikai feldolgozóipari szektor növekedése

Elemzők által vártnál is nagyobb mértékben lassult az amerikai feldolgozóipari szektor növekedése decemberben.
Az Egyesült Államok Ellátási Lánc Menedzsment Intézete (Institute for Supply Management - ISM) csütörtökön azt közölte, hogy a feldolgozóipari ágazat decemberi beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 54,1 pontra süllyedt a novemberi 59,3 pontról.

Elemzők kevésbé romló mutatót, 57,9 pontot vártak.

Az alindexek közül az új megrendelések mutatója 11 ponttal, 51,1 pontra, a termelési mutató 6,3 ponttal, 54,3 pontra, az árindex mutató 5,8 ponttal, 54,9 pontra, míg a foglalkoztatottsági mutató 2,2 ponttal, 56,2 pontra süllyedt.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi. Az előzőnél nagyobb 50 pont feletti érték a növekedési ütem gyorsulását tükrözi.

Az ISM decemberi feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe már a 28. egymást követő hónapban állt a növekedést és a visszaesést elválasztó 50 pont felett.

A feldolgozóipar az amerikai hazai össztermék 12 százalékát állítja elő.

Az eltérő módszertannal dolgozó Markit londoni gazdaságkutató intézet szerdán azt közölte, hogy az amerikai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) decemberre 15 hónapja a legalacsonyabb szintre, 53,8 pontra süllyedt a novemberi 55,3 pontról.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések