...

Fővárosi Közgyűlés - A Liberálisok adatigényléssel tisztáznák a főpolgármester szerepét az e-jegyrendszer ügyében

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt (Liberálisok) főpolgármester-jelöltje közadatigényléssel kívánja kideríteni, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) leváltott vezérigazgatója egyeztetett-e Tarlós István főpolgármesterrel az elektronikus jegyrendszer ügyében.
Az ellenzéki politikus szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a főpolgármester nem szabadulhat az e-jegyrendszer kudarcának politikai felelősségétől, még akkor sem, ha egy későbbi eljárás nem állapítja meg jogi felelősségét. 

Sermer Ádám közölte, reményei szerint feljelentése alapján hamarosan elindulhat a nyomozás az ügyben, addig pedig a közadatigényléssel sikerül tisztázni, Tarlós István korábban tudott-e az e-jegyrendszer ügyének alakulásáról.

A Liberálisok politikusa kérdésre válaszolva, miszerint egy korábbi felvétel tanúsága szerint Sneider Tamás Jobbik-elnök felesége náci karlendítéssel pózolt, azt mondta: nem gondolja, hogy a demokratikus ellenzéknek meg kellene tűrnie sorai között a szélsőséges, rasszista szimbólumokat használókat.
(MTI)

0 Megjegyzések

Hirdetés