A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Férfi röplabda Eb-selejtező - Nem jutott ki a magyar válogatott a kontinenstornára

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-0-ra kikapott a macedón csapat otthonában az Európa-bajnoki selejtező hatodik, utolsó fordulójában szerdán, így nem jutott ki a kontinenstornára.
A román Bogdan Tanase irányította válogatott egy 3-0-s vagy egy 3-1-es sikerrel még reménykedhetett volna a kvalifikációban, ám vereségével csoportja utolsó helyén zárt.

A magyaroknak ez volt a hatodik meccsen az ötödik vereségük.

Eredmény, Európa-bajnoki selejtező:

Macedónia-Magyarország 3-0 (21, 20, 21)

a legeredményesebb magyar pontszerzők: Németh Sz. 13, Baróti 10

A csoport másik mérkőzésén:
Svájc-Ukrajna 2-3 (-20, 26, -21, 15, -14)

A végeredmény: 
1. Ukrajna 16 pont
2. Macedónia 9
3. Svájc 7
4. Magyarország 4

A szkopjei összecsapáson végig a hazaiak akarata érvényesült, a magyar válogatott csak időnként tudta megnehezíteni riválisa dolgát. A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak feladóátlója, Nikola Gjorgiev volt 18 ponttal.

Sikerükkel a csoportgyőztes ukránok mellett a macedónok is kvalifikálták magukat az Eb-re.

A magyarok augusztusban 3-2-re kikaptak a macedónoktól hazai pályán, 3-2-re győztek Svájcban, majd előbb 3-0-ra, utána 3-1-re kikaptak az ukránok legjobbjaitól. Múlt szombaton Kazincbarcikán szenvedtek 3-2-es vereséget a svájciaktól.

A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jutott ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe.

A Európa-bajnokságot négy országban, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában rendezik szeptember 12. és 29. között.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések