A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Férfi kézilabda-vb - Nagy Lászlót már az első csoportmeccsre benevezték

Nagy Lászlót már az első csoportmérkőzésre, a pénteki, Argentína elleni találkozóra benevezték a magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe a német-dán közös rendezésű világbajnokságon.
A 19 fős utazókeretből a szakmai stábnak három játékost kellett kihagynia, végül Máthé Dominikra, a Balatonfüred jobbátlövőjére, klubtársára, a balátlövő Szita Zoltánra, valamint meglepetésre Schuch Timuzsinra, a Ferencváros védőspecialistájára esett a választás.

Nagy László nem a csapattal együtt, hanem egyénileg készült a vb-re, a kerethez kedden csatlakozott. Amennyiben a Telekom Veszprém jobbátlövője pályára lép, a pénteki lesz a 202. válogatott mérkőzése.

"Hosszú a torna, jól kell sáfárkodnunk az erőnkkel és a cseréinkkel is" - mondta Csoknyai István szövetségi kapitány. Hozzátette, első ellenfelük kellemetlen stílusban játszik, de folyamatosan készültek rájuk az edzéseken és a videózások során is, mert mindenképpen győzelemmel szeretnék kezdeni a vb-t.

Az Argentína elleni meccs pénteken 18 órakor kezdődik a torna koppenhágai D csoportjában. A magyar csapat vasárnap Angolával, hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, jövő csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik, a hatosból az első három jut tovább.

A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések