A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Embercsempész csoportot számoltak fel Belgiumban és Portugáliában

Embercsempészettel foglalkozó szervezett bűnözői csoport húsz tagját állították elő a belga és a portugál hatóságok speciális egységei, a csoport névházasság útján juttatott pakisztániakat Európába, akik közül 43-at fogtak el Belgiumban - közölte az európai uniós ügyészségi szervezet (Eurojust) kedden.
A hágai központú uniós szervezet tájékoztatása szerint a bűnözői csoport tizenhét tagját a nyugat-belgiumi Ipres városában és Brüsszelben, hármat pedig Lisszabonban és a dél-portugáliai Algarvéban fogták el.

A bűnelkövetők portugál nők tucatjait szervezték be, akik ismeretlenül, adminisztratív úton házasodtak össze a pakisztáni férfiakkal, amiért több ezer euró készpénzt kaptak. A házaspárok Belgiumba utaztak, ahol a nők illegális belga vállalatoknál rövid időre munkát vállaltak. Ez lehetővé tette, hogy a férfiak az Európai Unióban maradjanak, tartózkodási engedélyt szerezzenek, valamint az ország nyújtotta szociális és más ellátásait vehessék igénybe. A nők általában visszatértek Portugáliába, és időnként utaztak csak Belgiumba a rendőrség, vagy a bevándorlási hivatal ellenőrzéseinek idejére - közölték.

Az uniós ügyészségi szervezet tájékoztatása szerint a nyomozás 2015-ben kezdődött, miután a hatóságok vegyes házassági anyakönyvi kivonatok számának gyanús növekedését észlelték Belgiumban. A belga és a portugál hatóságok 18 házkutatást hajtottak végre Belgiumban és nyolcat Portugáliában, amelyek során több tucat hamis személyazonossági dokumentumot, számos informatikai berendezést és készpénzt lefoglaltak le.
(MTI)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések